yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Böyle bir yangın kapısının fabrika fiyatı üreticiden üreticiye değiştiği gibi piyasada hakeza bir yangın kapkaloriın pahaı da değişiklik gösterebilmektedir.

Denizli'de duvara yaslandırılan yatak, lambayla temas edince yangına illet oldu. Habbe kara tahta giriş kapkaloriın da tutuşması sonucu mahsur kalan 4 nefis familya, itfaiye aracı erlerinin gayretleri sonucu kurtarıldı.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında mahir ve başarılı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı algı iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların zaruri testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı vâsilik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının rahatliğinden az olmamalıdır.

Yangının muayene şeşna alınmasının peşi sıra harabeye dönen evde meydana getirilen incelemede, yangının çıkış nedeninin duvara yaslandırılan döşek evetğu belirleme edildi.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıkan esrarın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek için kapının sapa muhkem kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Türkiye’de lokal yönetmeliklere bakarak hangi binalarda yangın kapısı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari dokuması özellikle bulunmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca nüshasına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden yangın kapısı binalarda tercih edilmektedir.

Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, bol malzemelerden gestaltlması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en oturaklı kapıların binanın binasına mütenasip çelik kabil malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği bileğişçilikmemiştir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası yangın kapısı bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki duman, yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu negatif koşulların diğer katlara geçişini mâni olmak veya kabil olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın Merdiveni Kapısı Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yüzı esna opsiyonel olarak allıkınan hidrolik posta ile elan kesif yararlanma sağlanabilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size vukuf verecektir.

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Report this wiki page